Monday, April 12, 2021
HomeБалканГрција ги отвора своите граници

Грција ги отвора своите граници

Еве од кога се добредојдени гостите и под кои услови.

Според грчката телевизија „Стар“, Грците почнуваат да попуштаат на строги анти-епидемиолошки мерки, и покрај наглото зголемување на бројот на заразени. Сепак, грчки експерти најавија дека очекуваат бројот на заразени да се намали во текот на следната недела и дека не очекуваат толку многу тешки случаи во болниците.

Првото попуштање на мерките ќе започне на 22. март, а потоа постепено се планира отворање. Сè до мај, кога беше објавено дека странските државјани ќе можат да дојдат во Грција на одмор.

Српските туристи ќе може да влезат во Грција со потврда за вакцинација или негативен тест на „ковид-19“. Сепак, се уште не дефинирано кои вакцини ќе бидат одобрени, но во моментов се претпоставува дека сите вакцини ќе бидат прифатливи. Оваа претпоставка ја охрабрува моменталната состојба со вакцинацијата во Европската унија, каде сè повеќе земји прифаќаат вакцини од истокот.

- Advertisment -spot_img

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img