Ова беше прво официјално појавување на Трамп во јавноста откако Бајден е прогласен за победник на претседателските избори. Трамп сè уште не сака да го признае поразот.

Ниту еден од нив не држеа говори.

„Знајте дека ќе бидам врховен командант кој ќе ја почитува вашата жртва, кој ќе ја разбере вашата услуга и кој никогаш нема да ги предаде вредностите за кои храбро се боревте“, напиша Бајден на Твитер.

Во изјавата издадена од Белата куќа, Трамп потсети колку им помагал на поранешните американски трупи во неговиот претседателски мандат.

„Во текот на мојот мандат, работев неуморно на подобрување на здравјето, благосостојбата и економскиот просперитет на овие скапоцени луѓе“, објави тој.