Навивачката група „Бласти“ објави дека денеска во 13.30 часот ќе се организира протестен марш во чест на жртвите кои го загубија животот во модуларната ковид болница во Тетово.

Маршот ќе биде мирен и ќе започне од плоштадот Илирија во центарот на Тетово, а ќе заврши пред болницата.

Вечерта на 8 септември по избувнување на пожарот во модуларната болница животот го изгубија 14 лица, а 12 беа повредени.