Wednesday, December 1, 2021
HomeАвстралија(ВИДЕО): Стефан Ѓоргеиевски: Државата не е блиска со дијаспората

(ВИДЕО): Стефан Ѓоргеиевски: Државата не е блиска со дијаспората

Деновиве можеме да забележиме дека македонецот од Мелбурн Стефан Ѓоргиевски е доста активен во својата кампања за советник во општина Битола, еве имаше настап и на Битолска Тера каде Ѓоргиевска кажа дека „пред неколку години кога се одржаа демонстрациите во Мелбурн се собраа над 50.000 Македонци, но доколку денес се прават протести се сомневам дека ке излезат во толкавав број.“
„Нашите македонци од дијаспората се огорчени, овие работи што се случуваат во самата држава Република Македонија, каде може ги голтнаа некои работи но не можеа да ги голтнат промената на знамето, промената на името на државата и тука има огорченост не само кај постарата генерација него воопшто кај сите Македонци“, додаде Ѓоргиевски
- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img