Tuesday, August 9, 2022
HomeМакедонијаМухамед Зекири нов генерален секретар на владата

Мухамед Зекири нов генерален секретар на владата

Потпретседателот на СДСМ Мухамед Зекири, кој неодамна се повлече од пратеничкот место,  денеска е имануван  за нов генереален секретар на Владата.

Одлуката Зекири да биде генерален секретар на Владата е донесена на денешната седница.

Тој доаѓа на местото на досегашниот генерален секретар на владата Драги Рашковски. Мухамед Зекири е поранешен новинар, а во 2016 година беше избран за пратеник.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img