Monday, January 17, 2022
HomeМакедонијаВМРО-ДПМНЕ се врати на власто во Новаци и Могила

ВМРО-ДПМНЕ се врати на власто во Новаци и Могила

Стевче Стевановски од ВМРО-ДПМНЕ е новиот градоначалник на пелагониската Општина Новаци, која и на овие избори беше лидер по излезност со 72,71%. Стевановски во првиот круг го победи досегашниот градоначалник Љубе Кузманоски, кој се бореше за втор мандат.

Со ова, по само еден мандат на СДСМ поминат како локална власт во Новаци, ВМРО-ДПМНЕ повторно доби свој градоначалник. Претходно, во три мандати, општината ја водеше нивниот кадар Лазар Котевски.

Слична е ситуацијата и во Могила. Таму во првиот круг Јасмина Гулевска од СДСМ изгуби од Драганчо Саботковски, кандидат на ВМРО-ДПМНЕ. Пред Гулевска, Општината ја водеше независниот кандидат Стевче Пивковски, а пред него во четири мандати Славко Велевски од ВМРО-ДПМНЕ.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img