Tuesday, January 25, 2022
HomeБалкан„Вијести“: Азербејџанскиот милијардер Исмаилов доби азил во Црна Гора

„Вијести“: Азербејџанскиот милијардер Исмаилов доби азил во Црна Гора

Милијардерот од Азербејџан, Телман Исмаилов, е пуштен од истражниот затвор во Подгорица, откако претходно доби азил. Тоа за „Вијести” го потврди неговиот бранител Милош Вуксановиќ, објаснувајќи дека со одобрувањето на азилот истекле условите за престој на Исмаилов во екстрадиционен притвор.

Исмаилов беше уапсен на почетокот на октомври по потерница издадена од Русија под сомнение дека го организирал убиството на двајца претприемачи во Русија. Одлуката за ослободување на Исмаилов ја донел истражниот судија на Вишиот суд во Подгорица.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img