Wednesday, December 1, 2021
HomeМакедонијаКасами: Бараме инвестиции за младите да бидат вработени и да имаат иднина...

Касами: Бараме инвестиции за младите да бидат вработени и да имаат иднина во родниот крај

Кандидатот за градоначалник на Тетово и претседател на Движење Беса, Билал Касами информираше дека при посета на производствен капацитет наишол на голема подготвеност на сопствениците за инвестирање во нов објект во Тетово.

– Ги разгледуваме можностите за инвестиции во Тетово со цел младите да бидат вработени и да имаат иднина во својот роден крај.Jа посетив компанијата Пестова, еден моќен преработувачки капацитет на земјоделски прозводи, која изрази подготвеност да ивестира и во Тетово, каде се очекува да се отворат околу 60 нови работни места, потенцира Билал Касами.

Во рамки на предизборните активности тој вчера ги посети и изборите штабови Порој, Џепчиште, Дреновец, Миѓени, Центар и Горна Чаршија.

-Изборните штабови и натаму продолжуват да работат без престан за големата победа на 31 октомври, рече Билал Касами.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img