Sunday, August 14, 2022
HomeСветПутин: Европа е виновна што таму итаат стотици илјади мигранти

Путин: Европа е виновна што таму итаат стотици илјади мигранти

Претседателот на Русија Владимир Путин изјави дека европските земји самите ги создале условите стотици илјади мигранти да тргнат кон нив, а сега се обидуваат да се оградат од одговорноста за она што се случува.

Путин, коментирајќи ја мигрантската криза на полско-белоруската граница, за телевизијата Русија 1 кажа дека европските земји самите се виновни за тоа.

„Кажав зошто: од политички, воени и економски причини. Тие самите ги создадоа условите илјадници и стотици илјадници луѓе да тргнат. И сега бараат виновници за да се оградат од одговорноста за настаните кои се случуваат“, истакна Путин.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img