Monday, January 17, 2022
HomeМакедонијаМакедонија денес и формално ќе стане целосно интегрирана во НАТО

Македонија денес и формално ќе стане целосно интегрирана во НАТО

Денес во земјава ќе престојува генерал Филип Лавињ, кој е командантот на Врховната сојузничка команда на НАТО за трансформација и ќе има средби со владиниот врв како и со министерката за одбрана но и со високи претставници од Министерството за одбрана.

Од денес Македонија ќе стане целосно воено интегрирана во НАТО Алијансата.

По завршувањето на средбите, ќе се потпише декларација од страна на генералот Филип Лавињ и началникот на ГШ, генерал-потполковник Васко Ѓурчиновски со што и формално ќе биде заокружен процесот на воено интегрирање на Македонија во НАТО.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img