Tuesday, January 25, 2022
HomeМакедонијаДанела Арсовска го избра првиот директор на јавно градско претпријатие

Данела Арсовска го избра првиот директор на јавно градско претпријатие

Јане Мицевски е новиот директор на јавното комунално претпријатие – депонијата „Дрисла“.

Мицевски е претседател на општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Сопиште, а беше и носител на советничката листа на партијата во Општината.

Тој е прва кадрова одлука на градоначалничката и од денеска ја превзема депонијата на местото на Коста Начевски, кој беше назначен од претходниот градоначалник на Град Скопје, Петре Шилегов.

Шилегов во 2020 ја врати „Дрисла“ под владение на Град Скопје, откако претходно беше под концесија управувана од италијанската фирма „ФЦЛ Амбиенте“.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img