Sunday, August 14, 2022
HomeАвстралијаГигантот Rideshare Uber најавува инвестиција од 26 милиони долари на пазарот на...

Гигантот Rideshare Uber најавува инвестиција од 26 милиони долари на пазарот на електрични возила во Австралија како дел од нето нула залог

Гигантот Rideshare Uber објави дека инвестира 26 милиони долари на австралискиот пазар на електрични возила (EV) како дел од неговото патување кон постигнување нето нула емисии до 2040 година.

Како дел од ветувањето, Uber, исто така, ќе ја намали услугата за 50 отсто до 2025 година за првите 2.500 возачи на ЕВ во обид да го поттикне преземањето.

Според проценките, возачите би можеле да заштедат дури 3.500 долари секоја година на трошоците за гориво.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img