Tuesday, January 19, 2021
Home Здравје СЗО: На светот му се потребни повеќе вакцини против коронавирус

СЗО: На светот му се потребни повеќе вакцини против коронавирус

Мајк Рајан, водечки експерт за итни случаи на Светската здравствена организација (СЗО), го поздрави одобрението на Велика Британија за вакцината Pfizer / BioNTech во средата.

Тој рече дека се потребни повеќе вакцини и дека дотогаш мора да се почитуваат мерките како што се носење маски на јавно место, пренесува Анадолија.

Рајан разговараше со епидемиологот на СЗО, Марија Ван Керхове, на јавен форум за КОВИД-19.

Тие изразија надеж за развој на вакцини, но исто така ја истакнаа потребата од други безбедносни мерки.

Популарно