Sunday, August 14, 2022
HomeПопуларноБерлускони разочаран од Путин

Берлускони разочаран од Путин

“Во последно време се немав слушнато со Владимир Путин. бевме многу добри пријатели, двапати му се јавив на почетокот на оваа операција, но тој не контактираше со мене„

Тој нагласи дека ситуацијата во Украина ја смета за опасна бидејќи не гледа можност војната наскоро да заврши.

“Сакам да кажам што навистина мислам. Ако станев претседател на Републиката оваа година, можев со Путин да го повторам она што го направив во 2008 година„ коментира поранешниот италијански премиер, потсетувајки се на телефонскиот разговор што го имал со руски претседател во времето на инвазијата на Грузија.

“Го држев на телефон пет часа и му реков: знај дека ако ја нападнеш Грузија утре наутро, ќе се разведеш од Европската унија, НАТО и САД. Во 10 часот пристигнала наредба од Москва војниците да се повлечат„ заклучил Берлускони.

Сепак, вистинската улога на Берлускони во руско-грузиската војна до денес, доколку воопшто постоела, не е целосно разјаснета.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img