Friday, August 19, 2022
HomeАвстралијаСоборен е светски рекорд – најмногу склекови за еден час

Соборен е светски рекорд – најмногу склекови за еден час

Австралиецот Даниел Скали се запиша во Гинисовата книга на рекордите откога за еден час направил 3.182 склека. „Многу сум благодарен што мојата пријава е одобрена“, рече Скали откога судиите ја прегледале снимката од неговиот потфат.

За Скали, ова не е прв светски рекорд, во 2021 година доби признание за најдолг планк (стоење на лакти) од 9 часа и 30 минути.

 

 

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img