Sunday, August 14, 2022
HomeМакедонијаИ на отец Пимен му прекипе: Ако е и од ЕУ, многу...

И на отец Пимен му прекипе: Ако е и од ЕУ, многу е

Отец Пимен кој беше еден од ретките претставници на МПЦ кои дадоа поддршка за референдумот за пормена на името го изрази својот револт за Францускиот предлог на социјалните мрежи. Мешање во јазик, во образование, менување табли на историски споменици, мешање во устав, издавање пасоши, одлучување на наша иднина…  Во втора светска војна биле окупатори што е нопобитен факт во светската историја, но денес, за жал, навистина стануваат наши администратори.

-Мешање во јазик, во образование, менување табли на историски споменици, мешање во устав, издавање пасоши, одлучување на наша иднина…

Во втора светска војна биле окупатори што е нопобитен факт во светската историја, но денес, за жал, навистина стануваат наши администратори.

Тоа што не успеале со оружје, успеваат со вето.

Ако е и од ЕУ, многу е.

 

 

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img