Friday, August 19, 2022
HomeМакедонијаАПАСИЕВ: ЌЕ ЗАВРШИТЕ БЕТЕР ОД ЈУГОСЛАВИЈА!

АПАСИЕВ: ЌЕ ЗАВРШИТЕ БЕТЕР ОД ЈУГОСЛАВИЈА!

Колективниот Запад пропаѓа! Му нема спас, другари. Тоа е духот на Историјата. Само ако си платенa ороспија тоа не го гледаш…

Се забранува абортус, се држат невини луѓе со години во самици во Гвантанамо без обвинение и без право на одбрана, се екстрадира новинар кој откри воени злосторства во Ирак и Авганистан – за да скапе доживотно у затвор, се пука секојдневно по школи, плоштади и кафичи, се замрзнуваат имоти на странци и странски државни резерви без судска одлука, се цензурираат медиуми, се зголемуваат класните разлики и бројот на бездомници, се воскреснува неонацизам…

Никакви цивилизирани правила веќе не важат. Ццццц, жал ме фаќа, искрено. Каков цивилизациски колапс! Каде ли само исчезнаа вредностите на хуманизмот и Ренесансата!? Ќе завршите бетер од Југославија.

 

 

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img