Tuesday, August 9, 2022
HomeМакедонијаВо цела Македонија нема хартија за свидетелства

Во цела Македонија нема хартија за свидетелства

Министерството за образование ги известува директорите на сите средни и основни училишта во Македонија дека годинава ќе се доцни со издавањето на свидителствата неофицијално бидејќи државата нема обезбедно хартија и материјали потребни за нивна изработка.

Учениците годинава ќе ги добијат свидителствата дури во месец август. Свидителства правовремено ќе им се издаваат само на учениците на кои истите им се потребни за упис во средно и високо образование или за оние кои имаат итна потреба од свидителство.

Училиштата дополнително ќе бидат контактира и известени за начинот и дистрибувцијата на свидетелства годинава.

Со министерството за образование раководи кадар на ДУИ, Јетон Шаќири кој 2005 година се запишува на Економскиот факултет при Државниот универзитетот на Тетово и рекордно дипломира во рок од 3 години во 2008 година.

Очигледно универзитетот во Тетово правовремено се снабдил со хартија па му ја доделил дипломата.

 

 

 

 

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img