Friday, August 19, 2022
HomeТехнологија(ВИДЕО) ЛЕТЕЧКИ ХОТЕЛ ОД ИДНИНАТА Работи на нуклеарно гориво, на него можат...

(ВИДЕО) ЛЕТЕЧКИ ХОТЕЛ ОД ИДНИНАТА Работи на нуклеарно гориво, на него можат да слетуваат други авиони

А, ако снема храна за гостите од хотелот? Тогаш на самиот хотел-авион, кој инаку е огромен во споредба со обичен вавион, ќе може да слетаат други карго-авиони кои ќе донесат намирници.

Летечки авион-хотел кој може да прими до 5.000 гости и никогаш да не го потроши својот керозин смислија дизајнери и го крстија „Скај Круз“, на македонски, „небесно крстарење“. Авионот никогаш нема да има проблем со горивото бидејќи ќе биде напојуван на нуклеарна енергија. Друга кул работа е што пилотот ќе биде вештачка интелигенција, нешто слично.

Еве како тоа ќе изгледа:

А, ако снема храна за гостите од хотелот? Тогаш на самиот хотел-авион, кој инаку е огромен во споредба со обичен вавион, ќе може да слетаат други карго-авиони кои ќе донесат намирници.

Нуклеарната енергија е позната по својата чистота, секако, доколку со системот работат стручни образовани лица.

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img