Friday, August 19, 2022
HomeМакедонијаПОСЛЕ ДОЖДОТ, СОНЦЕ: Народот се крева на БУНТ, полицијата спремна со тешки...

ПОСЛЕ ДОЖДОТ, СОНЦЕ: Народот се крева на БУНТ, полицијата спремна со тешки ОКОЛОПНИ ВОЗИЛА

Атмосферата пред Владата се загрева уште на половина час пред официјалниот почеток на протестот против францускиот предлог. Македонски знамиња, реквизити за исвиркување на Владата и пароли „не за бугаризација“ има веќе пред Владата. Присутните бараат отфрлање на францускиот предлог, а министрите ги поздравуваат со “У-а”. Протестот беше најавен од ВМРО-ДПМНЕ, а повикани беа сите без разлика на партиска определба, етничка определба или било каква разлика.

Полицијата спремна

Пред протестот пред Владата на РМ кој треба да е веќе започнат, а е насочен против капитулантскиот договор со Бугарија, МВР на Спасовски сериозно се подготви небаре пред зградата на извршната власт ќе дојдат и терористи.

Така, се појави и оваа снимка…

 

- Advertisment -spot_img

Популарно

spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img