Sunday, April 11, 2021
HomeТехнологијаВселенската мисија на Јапонија успешно заврши

Вселенската мисија на Јапонија успешно заврши

Јапонска вселенска капсула со примероци од астероиди кои треба да дадат податоци за потеклото на Сончевиот систем и животот на Земјата, успешно слета во оддалечен дел од ненаселена внатрешност на Австралија.

Вселенското летало Хајабуса2 денеска лансираше мала капсула од вселената кон Земјата со примероци собрани на површината на далечен астероид.

Припадници на јапонската вселенска агенција без тешкотии ја пронајдоа капсулата околу два часа откако влезе во атмосферата на Земјата и слета во австралиска пустина.

Популарно

- Реклама -spot_img
- Реклама -spot_img
- Реклама - spot_img
- Реклама -spot_img