Фон дер Лајен: Потребни се брзи преговори со Македонија и Албанија

Фон дер Лајен: Потребни се брзи преговори со Македонија и Албанија

Веднаш откако Eвропскиот совет ќе оцени дека Mакедонија и Aлбанија ги исполнуваат потребните критериуми, треба да се отворат претпристапните преговори со овие земји.

Заев го обвини Мицкоски дека ја попречува евро-интеграцијата на земјава и го штити криминалот во неговата партија

Заев го обвини Мицкоски дека ја попречува евро-интеграцијата на земјава и го штити криминалот во неговата партија

Откажувањето на лидерската средба, според премиерот Зоран Заев, се должи поради неучеството на ВМРО-ДПМНЕ.

И Ристовска може да се бори за шеф на новото СЈО

И Ристовска може да се бори за шеф на новото СЈО

Премиерот Зоран Заев, информирајќи за новината, пак истакна дека предлага на чело на ова обвинителство да застане обвинителката Вилма Русковска.

Мицкоски: Катица Јанева ме уценуваше за да го одмрзне имотот на ВМРО-ДПМНЕ

Мицкоски: Катица Јанева ме уценуваше за да го одмрзне имотот на ВМРО-ДПМНЕ

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицковски вечерва од Битола рече дека Катица Јанева го уценувала за да го одмрзне имотот на неговата партија.

И војници од Австралија добивале медали за служење во Македонија

И војници од Австралија добивале медали за служење во Македонија

Австралиските воени архиви се богати со документација за австралиското инволвирање во прекуокеански војни во кој се наоѓа и Македонија.

Радев: Софија да постави црвени линии во поддршката за Скопје!

Радев: Софија да постави црвени линии во поддршката за Скопје!

„Раните не се зараснати и лични емоции не помагаат“, порача Радев.

  • Фон дер Лајен: Потребни се брзи преговори со Македонија и Албанија
  • ВМРО ДПМНЕ: Спојување на СЈО со ЈО може, Вилма Рускоска не може
  • Заев го обвини Мицкоски дека ја попречува евро-интеграцијата на земјава и го штити криминалот во неговата партија
  • И Ристовска може да се бори за шеф на новото СЈО
  • Мицкоски: Катица Јанева ме уценуваше за да го одмрзне имотот на ВМРО-ДПМНЕ
  • И војници од Австралија добивале медали за служење во Македонија
  • Радев: Софија да постави црвени линии во поддршката за Скопје!
Scroll To Top