Синтезис заминува на турнеја во Австралија

Етно групата Синтезис заминува на турнеја во Австралија. Настанот е во организација на Феел Балкан, и првиот настап ќе се одржи во Сиднеј на 21-ви ноември во култниот Фактори Театар. На 23-ти ноември групата ќе настапи во Торнбури театар во Мелбурн.

Прочитај повеќе

Бизнисмени во Мелбурн тврдат дека проект за паркирање предизвикува „Катастрофални“ загуби

Група сопственици на мали бизниси во југо-источниот во Мелбурн спроведуваат класна акција против нивната општина, тврдејќи дека градењето на паркинзи предизвикува финансиски проблеми, брачни проблеми, па дури и проблеми со менталното здравје.

Прочитај повеќе

Овој понеделник во Македонскиот центар во Епинг ќе се одржи игранка „Back to the 80s Epping Days“

Бидете дел од овој голем настан на кој што ќе се потсетиме на 80-тите и 90-тите години, од амбиентот, културата, познанствата што ги стекнавте во овие години и што е најважно, апелирајте до вашите блиски пријатели да бидат дел од овој настан.

Прочитај повеќе

Обединета Македонска Дијаспора за концертот на грчката православна заедница од Јужна Австралија

Грчката православна заедница во Јужна Австралија, преку нивниот танц ансамбл, и во координација со грчката музичка група Микри Компани, во моментов го промовираат нивниот танцувачки концерт како ‘‘Патување низ Македонија и Тракија‘‘.

Прочитај повеќе

Грчкара дијаспора во Мелбурн со писмо до Макрон во кое искажуваат благодарност за ветото кон Македонија

Во Неос Космос е објавено писмо од грчката дијаспора, во кое што тие искажуваат благодарност до претседателот Емануел Макрон за ветото кон Македонија за прием во ЕУ.

Прочитај повеќе
Scroll To Top