Австралија побара туристите и сезонските работници да се вратат од каде што дошле

Скот Морисон повика туристите и сезонските работници да се „вратат дома“.

На сите туристи и странски студенти кои не се во состојба да се издржуваат финансиски за време на пандемијата на коронавирусот, им било речено да одат дома.

Скот Морисон рече дека иако е „убаво да има посетители во добри времиња“, сега е време тие да заминат, за да може властите да се фокусираат на поддршка на Австралијаните кои имаат потреба од нив.

Министрите ветија 130 милијарди долари за пакетот „JobKeepers“ за да им помогнат на австралиските работници, од кои многумина се соочуваат со губење на работата.

Неговиот повик доаѓа до странски државјани кои не се во состојба да се издржуваат финансиски за време на пандемијата.

Прочитајте повеќе на DailyMail.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top