Кои се најдобрите и најлошите професии во Австралија?

Австралија и понатаму ја држи титулата за најдобро место за живот во развиениот свет. Земјата стана популарна и со кампањата за “Најдобрите работни места во светот”.

Прочитај повеќе

(Фотографии) Бал на село Бач во Бруквуд Ресепшн во Томастеон

По повод селската слава „Рожедение на Пресевета Богородица„ (Мала Богородица) денес во прекрасниот “Бруквуд Ресепшн“ се одржа традиционалниот бал на село Бач во Томастеон.

Прочитај повеќе

Зоран Ќосески го подржува ставот на Антонио Милошоски за оставка на Метју Нимиц

На Профилот на Фејбук на Зоран Ќосески денес забележавме натпис на кој самиот Ќосески е револтиран поради натписот на мкд.мк каде Нимиц донирал фи нансиска помош до некој грчки сенатори во Америка.

Прочитај повеќе

(ГАЛЕРИЈА) Прославена независноста на Мексико во Канбера

Мексико или официјално Обединети Мексикански Држави, со популација од над 100 милиони граѓани, го зазема 11-тото место според густината на населението во светот

Прочитај повеќе

Секогаш слават во стил

Управата на Македонското Културно Уметничко Друштво „Александар Македонски трети“ од Хоперс Кросилнг при црковната Општина „Св. Мегленска“ секогаш е подготвена да спави во стил.

Прочитај повеќе
Scroll To Top