Македонски етнолошки музеј ќе се отвори во Мелбурн

Македонскиот етнолошки Музеј ќе биде изграден и опремен со грантови, финансиска поддршка, подароци и донации од верници и институции од Република Македонија и од Австралија.

Прочитај повеќе

Др Анита Стрезова е првата македонка професор на факултетот за Православна Теологија во Сиднеj

Др Анита Стрезова работи како независен истражувач и консултант на неколку факултети и е автор на две книги .

Прочитај повеќе

Кои се најдобрите и најлошите професии во Австралија?

Австралија и понатаму ја држи титулата за најдобро место за живот во развиениот свет. Земјата стана популарна и со кампањата за “Најдобрите работни места во светот”.

Прочитај повеќе

(Фотографии) Бал на село Бач во Бруквуд Ресепшн во Томастеон

По повод селската слава „Рожедение на Пресевета Богородица„ (Мала Богородица) денес во прекрасниот “Бруквуд Ресепшн“ се одржа традиционалниот бал на село Бач во Томастеон.

Прочитај повеќе
Scroll To Top