За првпат Cрбин во Парламентот во Австралија

За првпат во историјата на Австралија, Cрбин влезе во Федералниот парламент. Еден од оние кои веќе од саботата го слават влегувањето во Парламентот е Ендру Николиќ, либерал Cрбин, кој победи во изборната единица Бас на Тасманија

Прочитај повеќе

(Фотографии): Се развиорија Македонските знамиња на плоштадот во Мелбурн

Македонската заедница во Мелбурн уште еден ден го прослави достоинствено и со свеченост го одбележа Денот на Републиката во центарот на Мелбурн.

Прочитај повеќе
Scroll To Top