(ГАЛЕРИЈА) Прославена независноста на Мексико во Канбера

Мексико или официјално Обединети Мексикански Држави, со популација од над 100 милиони граѓани, го зазема 11-тото место според густината на населението во светот

Прочитај повеќе

Секогаш слават во стил

Управата на Македонското Културно Уметничко Друштво „Александар Македонски трети“ од Хоперс Кросилнг при црковната Општина „Св. Мегленска“ секогаш е подготвена да спави во стил.

Прочитај повеќе

(Фотографии): Пикник на денот на независноста на Р. Македонија во Сиднеј

По повод 8 Септември, третиот Илинден - денот на независноста на Република Македонија, во организација на Македонската Православна Социјална Служба за Нов Јужен Велс, во паркот Рогдаелсе одржа пикник за Македонската заедница во Сиднеј.

Прочитај повеќе

Говорот на Бети Коруновска Генерален Конзул на Македонија во Мелбурн по повод 8ми септември

Генералниот Конзул на Република Македонија со свој пригоден говор по повод 22 години независна Република Македонија.

Прочитај повеќе

За првпат Cрбин во Парламентот во Австралија

За првпат во историјата на Австралија, Cрбин влезе во Федералниот парламент. Еден од оние кои веќе од саботата го слават влегувањето во Парламентот е Ендру Николиќ, либерал Cрбин, кој победи во изборната единица Бас на Тасманија

Прочитај повеќе
Scroll To Top