Игуменот Гаврил (Галев) беше произведен во Архимандритски чин

На Божествената Литургија, во Архимандритски чин беше произведен Игуменот на манастирот „Свети Климент Охридски“ во Кинг Лејк (Мелбурн), отецот Гаврил (Галев)

Прочитај повеќе

Граѓаните бараат повисоки плати и пониски цени

Покачувањето на платите за вработените во основното и средното образование, за вработените во градинките и за лекарите и медицинските сестри за пет отсто не претставува промена, бидејќи од друга страна се покачуваат акцизите, велат граѓаните.

Прочитај повеќе

Македонец од Перт добил огромна казна за неплаќање работници од неколку недели

Благојче Доневски, бизнисмен од Австралија по потекло од Македонија, добил една од најголемите казни досега за недавање плата на своите работници од по само неколку недели.

Прочитај повеќе

ЗЕМЈИТЕ ВО КОИ НАЈЛЕСНО МОЖЕ ДА СЕ НАЈДЕ РАБОТА

Според извештајот на „OECD“, со оглед на бројот на активна работна сила, население и слободни работни места, овие земји нудат најголема перспектива за луѓето кои бараат работа во странство. Листата е според степенот на леснотија за пронаоѓање работа:

Прочитај повеќе

Џули Бишоп го откри писмото „без преседан“ на Северна Кореја

Северна Кореја презеде невиден чекор со дописот до австралискиот парламент со експлозивното писмо кое го демонизира американскиот претседател Доналд Трамп и кое на Австралија ѝ нуди „израз на нивната голема почит“.

Прочитај повеќе
Scroll To Top