Македонија 2025 и Австралиско – Македонската Трговска Комора ќе соработуваат

Двете организации исто така се согласија да соработуваат со цел промовирање на Глобалниот Инвестициски Самит за Македонија, 2013 пред потенцијалните инвеститори од австралиската дијаспора

Прочитај повеќе

Пеце Наумовски GKR светски шампион 2013

Основачот на Оди Кан рју карате Kancho Роберт Саливан вели дека гледа голем потенцијал во Пеце како карате спортист и со нетрпение очекува да го гледа него кога тој провладеува во постарите поделби.

Прочитај повеќе

Илинденска игранка на МКУД Илинден и на МКУД Алексанар Македонски трети

Оваа година домаќини беа МКУД „Илинден“ а гости ги имаа поканети МКУД „Алексанар Македонски трети“ од Хоперс Кросинг при црковната општина „Св. Злата Мегленска“.

Прочитај повеќе
Scroll To Top