Австралија воведува рестрикции на визите за работници во индустријата за брза храна

Австралија повеќе нема да издава визи за странски работници кои ги полнат работните места во индустријата за брза храна

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) УМС на ВМРО - ДПМНЕ - Австралија со задграничните комитети упати реакција до партијата СДСМ и Зоран Заев

Унија на Млади Сили на ВМРО-ДПМНЕ за Австралија, здружени заедно со сите комитети на ВМРО-ДПМНЕ од Австралија со реакција до партијата СДСМ и нивниот претседател г. Зоран Заев.

Прочитај повеќе

МАКЕДОНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЗА АВСТРАЛИЈА-СИДНЕЈ (МОДАС) ГИ ПОВИКУВА МАКЕДОНЦИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ДА ГО БРАНАТ МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И ИМЕ

Им даваме до знаење на раководствата на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ дека било кој договор со кој се поткопува македонскиот суверенитет и независност ќе биде третиран како предавнички чин и никогаш нема да им биде простено од македонскиот народ.

Прочитај повеќе
Scroll To Top