Австралија има систем против користење мобилен во возење

Австралиските возачи ќе мора добро да размислат пред да го користат телефонот додека возат. По шестмечна проба, камерите снимија повеќе од 100.000 возачи зафатени со телефонот. Техниката сега и дополнително се усоврши.

Прочитај повеќе

ВО АВСТРАЛИЈА: Македончињата од забавиште до 12-годишна возраст ќе го учат македонскиот јазик во училиштата на Нов Јужен Велс

Владата на Нов Јужен Велс во Австралија објави дека во наставниот план и програма за македонскиот јазик за првпат ќе биде застапен од забавиште до 12 годишна возраст во училиштата на оваа сојузна австралиска држава.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Обид за терористички напад во Сиднеј

Терористички напад планиран од двајца браќа беше неуспешен во полниот аеродром во Сиднеј, спасувајќи ги животите на стотици, а сето тоа беше снимено на видео.

Прочитај повеќе

Македонија на Хармони куп во Австралиски фудбал в година во Мелбурн

Македонија ќе учествува на следното издание на Хармони купот во Австралиски фудбал што ќе се одржи во март 2020 година во Мелбурн.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Епархиско собрание на Австралиско-Сиднејската Епархија во Епинг

Вчера во културниот центар при храмот „Св. вмч. Георгиј и Пресвета Богородица“ во Епинг, Мелбурн, Австралија, беше одржано редовното Епархиско собрание на Австралиско-сиднејската епархија

Прочитај повеќе
Scroll To Top