Нов Јужен Велс се соочува со најголема побарувачка на електрична енергија после топлотниот бран

Министерот за енергетика Дон Харвин предупреди дека и покрај тоа што Нов Јужен Велс засега успева да одбие прекин во елетричната енергија, но државата уште не е без дрва и граѓаните треба да ја намалат потрошувачката на електричната енергија.

Прочитај повеќе

Седум отсто од католичките свештениците во Австралија обвинети за злоупотребување деца

Меѓу 1950 и 2010 година вкупно седум отсто од свештениците наводно злоупотребувале деца, изјави Гаил Фурнес, водечки адвокат во истрагата во Сиднеј.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) МАКЕДОНЦИТЕ ВО ДИЈАСПОРТА И ПОЛИТИЧКАТА СОСТОЈБА - РАЗГОВОР СО ГОРАН ТОРБАКОВ

Горан Торбаков поранешен Претседател на Советот на Македонската Заедница од Мелбурн и Викторија кој извесно време живее во Македонија - имаше две интервјуа за две телевизиски куќи за кој зборуваше за Македонската дијаспора како важен фактор за Македонија

Прочитај повеќе

Трамп станал агресивен во телефонски разговор кога дознал дека е обврзан да преземе бегалци од Австралија

Новиот американски претседател станал агресивен во телефонски разговор со австралискиот Прајминистер.

Прочитај повеќе

(ФОТО) Охридските бисери ја воодушевија сопругата на спикерот на парламентот во Викторија

Аткинсон е добар познавач на состојбите во Македонија и Европа, местото кое Македонија го заслужува во меѓународни рамки.

Прочитај повеќе
Scroll To Top