Сестрите близначки од Прилеп добија стипендии од Институтот за спорт на Австралија

Маријана и Мишела Димоски, македонските репрезентативки кои сега живеат и учат во Австралија, со резултатите што ги постигнаа на официјланите првенства на оваа држава добија стипендии од Институтот за спорт на Австралија и потпишаа договори.

Прочитај повеќе

ВО СИДНЕЈ КОМЕМОРАЦИЈА СО ПОЕЗИЈА ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

Минатиот петок, 4-ти мај, во просториите на Библиотеката „Григор Прличев“, истоименото Литературно друштво одржа пригодна комеморација припратена со поезија по повод 115 годишнината од смртта на идеологот за самостојна Македонија, Гоце Делчев.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Одбележан 40 годишен јубилеј во Мелбурн без присуство на Владиката Петар

Скандалите во Епархијата не престануваат, мораше ли да дојдат верници од друга црква за да се докаже демек еве имаме подршка од локанните парохијани? Пишува: Никола Ставрески - Мелбурн

Прочитај повеќе

Др Снежана Џамбазова - Попорданоска одржа предавање во Кент Институтот во Мелбурн

Предавање на тема стрес во Кент Институтот во Мелбурн. Успесите на Др Снежана Џамбазова - Попорданоскаод ден на ден се се поголеми.

Прочитај повеќе
Scroll To Top