Новиот Прајминистер Скот Морисон официјално го започна својот прв работен ден

30-тиот премиер на Австралија, Скот Морисон, го започна својот прв работен ден во дискутирајќи за можните министерски состаноци со своите колеги, додека Либералите се напрегаа за позициите на предниот дел на Парламентот.

Прочитај повеќе

Драстично падна Австралискиот долар по промената на лидерската позиција

По промената на лидерската позиција, австралискиот долар конечно капитулирше поради зголемената неизвесност на раководството на Федералната влада, пред да се крене малку по победата на Скот Морисон.

Прочитај повеќе

Муслиманската секта во Нов Јужен Велс која што одбива да ги почитува Австралиските закони

Основачот на изолираната муслиманска секта вети дека никогаш нема да дозволи владините офицери да го принудат својот пат кон неговата земја, бидејќи тој не го признава австралискиот закон.

Прочитај повеќе

Почина Грузиецот кој живееше како Тарзан во Австралија

Михаил Фоменко, попознат како австралискиот Тарзан, почина на 88 годишна возраст во австралиската сојузна држава Квинсленд. Тој ја напушти цивилизацијата пред шест децении, а неговата животна приказна уште понеобична ја чини тоа што имал „сина крв“.

Прочитај повеќе

МАКЕДОНЦИТЕ ВО АВСТРАЛИЈА, КАНАДА и ЕВРОПА ПОВИКУВААТ НА ЦЕЛОСЕН БОЈКОТ НА НЕЛЕГАЛНИОТ, АНТИМАКЕДОНСКИ И АНТИУСТАВЕН РЕФЕРЕНДУМ

Ние, Македонците од Австралија,Канада и Европа поради антиуставниот и антимакедонски карактер на референдумот и рефередумското прашање го повикуваме македонскиот народ во Република Македонија и низ светот, масовно да го искажат својот револт

Прочитај повеќе
Scroll To Top