Македонија побара екстрадиција за скандалозниот екс амбасадор во Австралија Перо Стојановски

Министерството за правда деновиве ги испратило документите за екстрадиција на Перо Стојановски, поранешниот македонски амбасадор во Австралија и министер за образование, до австралиските власти, дознава МКД мк.

Прочитај повеќе

Македонскиот фестивал на храната ќе се одржи на 28 Октомври во Footscray Park

Почнувајќи од Williamstown 2012 година Македонскиот фестивал на храната, прерасна во еден од десетте најпопуларни фестивали во Викторија.

Прочитај повеќе

Големи битолчанки кои несебично помагаат и донираат: Марина Христов

„WOMAN – World Organisation for Macedonian Awareness & Networking“ и нашата сограѓанка од Австралија, Марина Христов во Македонија имаат голем број на донации, последната беше за Хуманитарната Организација „Утешител“ од Битола.

Прочитај повеќе

Скот Морисон предлага нов „Ден на Абориџините“ наместо поместување на денот на Австралија

По отфрлањето на повиците за промена на датумот на Денот на Австралија, прајминистерот Скот Морисон вели дека наместо тоа, може да биде уште еден национален ден за прослава на домородното население и култура.

Прочитај повеќе
Scroll To Top