(ВИДЕО) Одржана 27-мата по ред матурска вечер на учениците од Викториското Училиште за Јазици

Уште една успешно завршена генерација Македонски ученици благодарение на големиот труд на Македонските учители од Викториското Училиште за Јазици.

Прочитај повеќе

Емотивен концерт во Мелбурн: Влатко Стефановски не ја откажа турнејата по смртта на брат му

Влатко Стефановски остана професионалец до крај, и не ја откажа својата турнеја низ Австралија откако неговиот брат, познатиот драматург Горан Стефановски, почина во вторникот во Лондон.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Викторискиот премиер Даниел Ендрјус изјави дека Македонија е Грчка колку и Партенон

Премиерот на Викторија го кажа ставот кoј прво беше кажан од страна на поранешнион премиер Гоф Витлам, дека „Македонија е Грчка“

Прочитај повеќе

Поранешниот Македонски амбасадор во Австралија Веле Трпевски се сретна во Австралиската амбасадорка Рут Стјуарт

Срдечно добредојде за новоименуваната Австралиска амбасадорка Рут Стјуарт од Веле Трпевски

Прочитај повеќе
Scroll To Top