ОН: Политичката неизвесност во Косово има негативни последици

Политичката неизвесност во Косово, кое веќе два месеци е без влада, има негативни економски и социјални последици, изјави шефот на УНМИК Захир Танин во обраќањето пред членовите на Советот за безбедност на Светската организација.

Прочитај повеќе

Вучиќ: Подготвен сум на компромисно решение за Косово

Ако воспоставиме оска на мирот и стабилноста на линијата „север-југ“ меѓу двата најголеми народи на западниот Балкан – Србите и Албанците, за следните 100 години ќе ги решиме 80 проценти од нашите политички проблеми, изјави Александар Вучиќ

Прочитај повеќе

Вучиќ за „Олуја“: Кога ќе почнат знамињата и концертите, кој дел од процесот го слават?

Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, изјави дека 4 и 5 август се тажни денови за сите оние што имаат нешто српско, но додаде дека тој во исто време е и горд.

Прочитај повеќе

Дачиќ: Србија прашањето на Косово и Метохија нема да го реши со капитулација

Министерот за надворешни работи на Србија Ивица Дачиќ изјави дека Србија прашањето на Косово и метохија никогаш нема да го реши со капитулација.

Прочитај повеќе

Проект вреден 17 милијарди долари ќе ги поврзе Грција, Македонија и Србија

Грандиозен проект вреден 17 милијарди долари ќе реализираат заеднички Грција, Србија и Македонија, во рамките на кој се предвидува Солун да стане клучен центар за превози до Централна Европа

Прочитај повеќе
Scroll To Top