До темел изгоре црквата Вознесение Христово - Св.Спас во беровско Владимирово

„Вознесение Христово“ е еден од најстарите и најубавите православни храмови во Малешевијата..

Причините за пожарот не се познати, но се претпоставува дека пламенот започнал и се проширил од свеќникот поставен во непосредна близина на олтарот.

Штетата е ненадоместлива, бидејќи изгореле вредни икони и сакрални предмети, но веруваат дека верниците од селото и од  Малешевијата ќе смогнат сили и средства изгорената црква во Владимирово да ја обноват.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top