Доколку ја имате оваа паричка, нејзината вредност е многу поголема

Можеби дома чувате монети од 2 евра, кои денес вредат многу повеќе од првичната вредност..

Тие биле пуштени во јавноста во одреден тираж и биле посветени на некое случување или можеби во процесот на изработка дошо до грешка. Со текот на време нивната вредност се зголемила и сега ја бараат сите колекционери на светот.

Грешката на оваа монета е тоа што сите 15 земји членки на Европска Унија се прикажани без граница. Вкупно има 30 примероци и сите колекционери трагаат по нив.Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top