Донација од германскиот Црвен крст за училишта од поплавените региони

Обезбедена е поддршка која содржи по еден лаптоп-компјутер, еден ЛЦД-проектор и едно платно за проектирање за шест основни училишта во поплавениот регион..

Донацијата ќе биде предадена во присуство на претставници од амбасадите на Германија и Австрија кои, како што посочува Црвениот крст на РМ, се негови долгорочни партнери во обезбедувањето поддршка за ранливите групи на население.

Црвениот крст потсетува на преземените акции по невремето и поплавите од минатото лето – покрај интервенциите за укажување прва помош, спроведени се и голем број акции за расчистување, парични средства, донации на храна, хигиенски продукти, облека, едукации на населението за справување со катастрофи, активности за зајакнување на капацитетите на заедницата итн.Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top