Ееее моја чудесна земја до каде не дотера Политиката Брат со Брат да не сака да се види!!!

Фејсбук статус на Џими Мицевски член од Група Молика - Битола.

Крајно време е да оладат сите глави во спротивно се ојде упм..

Никогаш не сум напишал ваков статус во врска со Политика или слично бидејки "П"немам од политика... мегутоа последните 2-3 години ја претеруваме и ако уште малце ја прекардашиме ојдовме провалија..

Последните денови актуелно е со нашите во Дијасопрата!!! Јас не знам што е спорно тука што лугето излегуваат и сакаат да си ја искажат љубовта кон Македонија !!! 

Некои од нив се тука родени некои не мегутоа нема врска таа МАКЕДОНИЈА колку е моја и твоја толку е и нивна... Знам сега многу коментари ке кажете нека се вратат ако ја сакаат!!!! Кај да се вратат КАДЕ??? Мегутоа и пак покрај нашата МИЗЕРИЈА овде се враќаат. ДА!!! Купуваат станови, Куќи, имоти и слично и тие плакаат како и ние и повеќе од нас.. Со нивните тешко спечалени пари можат многу работи по светот да направат и видат ама тие идат тука и тешки тешки милиони оставаат тука... Знам и тоа дека ке кажете дека лесно му е на тие таму било каде по Светот а не знам жошто мислите дека ми е лесно се до моментот додека не видите сами да се уверите и одите таму!! Нема Лесно НИКАДЕ!!! 

Знам и ова ке го кажете зошто заминале????

Да не се правиме мутави секој гледа за подобро утре и на секој од нас ако се укаже прилика би заминале би зеле двојно државјанство итн и сега ние што останавме тука демек ние сме поголеми Македонци од тие што ја напуштиле???? Тоа не е точно 100%

Таа Македонија колку е моја толку е твоја и на секој од нас.. 

Алоооо на црвени Килими по аеродромите треба да ги чекаме !!!!!Зошто ќе прашате?? Зошто како на слепци овде ни носат тешку милиони!! Некој ке кажи ами јас што имам врска со дијаспората??? Бидете сигурни дека сите имаме ако не дирекно индирекно!!!! 

Знам и ова дека ке го прочитам сега во коментари дека се додворуваме на Дијаспората Не!! 

Ние и така сме ценети и сакани таму така да немаме потреба да се додворуваме некому.. 

Крајно време е ние овде да си ги чукниме тиквите и кажиме СТОП на лудилата кои ни се случуваат и на политиките без разлика на партија итн бидејки многу НЕВИНИ патат заради вас ПОЛИТИЧАРИ!!! 

Секој си има право да си кажи кој е што без разлика каде се наогја и затоа вие од Дијаспората сакам да ви казам само едно големо БРАВО. СЕКОЈА ЧЕСТ...Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top