(ЕКСКЛУЗИВНО) Затишје пред бура во Мелбурн во Епархијата на Митрополитот Петар

Во секој филм двајца актери ја имаат главната улога - овој пат во овој случај ги имаме двајцата кои можеби ќе ја решат судбината на црквата „Св. Никола“ во Престон.

Неофицијално дознаваме дека во Соборниот Храм во Сиднам се оджал состанок зад затворени врати помнеѓу основоположникот на Македонската Православна црква „Св. Никола “ од Престон - Александар Димитриоски и Митрополитот - Адиминитраторот на Австралиско-новозеландаска епархија г.Петар и свештениците од црквите „Св. Илија“ од Фуцкреј и „Св. Никола“ од Престон, народно кажано меѓу гигантите во Австралија.

Полека но сигурно клопчето околу црковните проблеми се одмотува и  сега на потег е Митроиполитот г.Петар.

Подетални информирмации околу проблемите во Еперхијата ке има наскоро преку веродостојни извори, податоци и сведоци за новонастанатите проблеми во Австралиско-новозеландаска епархија. Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top