(ВИДЕО) ШЛЕМОТ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ, МЕРЦЕДЕС И УСПЕХОТ НА ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ (ИНТЕРВЈУ)

Знаев дека морам да работам со суперлативи и сакав да дадам што е можно повеќе од себе. Да ја оформам душата и она што го носам во себе во една скулптура.

Прочитај повеќе

Ногачески: Дебрца е непресушен извор на творечка инспирација

Синоќа во Белчишта, општина Дебрца, свечено беше отворена интернационалната ликовната колонија “Дебрца – 2018”, една од најстарите и со најбогат фонд уметнички дела, во нашата земја.

Прочитај повеќе
Scroll To Top