Зидојче Цајтунг: На Македонија не ѝ се заканува меѓуетнички конфликт, туку распад на политичкиот систем

Кризата во Македонија е симптоматична за нестабилните демократии на Западниот Балкан, пишува во денешното издание Зидојче Цајтунг.

Прочитај повеќе

ФОТО: Спектакуларно апсење во центарот на Битола

Според неофицијални извори полицијата денес го уапси Драги Рамбо. Фамилијата на уапсениот е една од попознатите фамилии во Битола, а апсењето е спроведено пред поголема маса на луѓе во центарот на Битола, поточно пред хотелот Епинал.

Прочитај повеќе

(ФОТО) Охрид ноќеска преплавен со пропаганден флаер, со пораката: “Не се согласуваш? Активирај се!”

Флаерот е вметнуван во поштенските сандачиња во стамбените згради, по домови, возила и секаде до каде што можеле да стигнат растурачите.

Прочитај повеќе
Scroll To Top