Потомците на Александар Македонски, признати во Пакистан

Калашите, кои велат дека се потомци на војниците на Александар Македонски со векови живееле во своевидна изолација во Пакистан. Сега ова мало паганско племе го доби должното признавање како посебна етничка и верска група.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО): „Чесните браќа“ од „Заедничка Македонија“ ја украле песната „Стих за љубов„

Во јавноста излезе плагијат, англиска песна која некој несвсно ја подметнува на македонскиот народ за да ја покаже како македонска.

Прочитај повеќе

Објавени делови од досието на владиката Петар: Тој тврди - ми се одмаздуваат за патриотската песна во Кадино

Делови од досието на македонските тајни служби со кое бил следен пелагониско-преспанскиот владика Петар викендов објавија дел од македонските портали.

Прочитај повеќе
Scroll To Top