Познат пејач се збогува со Македонија: Таму кај што одам, вратите ми се ширум отворени - вели Стефан Миткоски!

Македонија ја сакав низ песната. Ќе ја сакам и понаката на ист начин, но не од срцето на ова осиромашено парче земја, тоа ќе го правам од новиот дом.

Прочитај повеќе

Рамо до рамо со соседните музички ѕвезди: Ѓоко Јовиќ ја освојува публиката во балкански размери!

Во република Македонија е чекор пред другите, неговите настапи се едни од најпосетените низ клубовите и ноќните свирки.

Прочитај повеќе

Фолк пејачот Бобан Мојсвски - Мојсо распали по медиумите: Целата вина за забрана на музиката ја наоѓа кај сопствениците на телевизиите!

Македонските изведувачи останаа на цедило и во неизвесност по забраната на Македонската музика на јавни носачи на видео и аудио материјал.

Прочитај повеќе

Благоја Грујовски и Ферус Мустафов се покажаа како добитна комбинација: Летаат пари на секоја заедничка турнеа!

Благоја Грујовски и Ферус Мустафов се почесто можеме да ги видиме на заеднички турнеи, а двоецот каде и да се оди е магнет за бакшиш!

Прочитај повеќе

Хрватска службено забрани да се емитува нивна музика во Македонија: И доаѓа ли крај на балканската музика заради лакоми поединци?!

На седница на Управниот одбор на организацијата ХДС- ЗАМП е одлучено да се забрани користење на нивниот музички репертоар на сите радио и телевизиски станици на територија на Република Македонија.

Прочитај повеќе
Scroll To Top