Интервју со Ангела Стрезоска: Кој се срами од Македонската народна песна, јас се срамам од него!

Запознајте ја одблизу Ангела Стрезоска која зад себе има интересни искуства поврзани со музиката, и народната песна ја носи во срце.

Прочитај повеќе

Еден ден по забраната: Тишина ја покри брановата должина на радијата и телевизиите!

Според одлуката на Здружението за заштита на авторските и музички права на Македонија (ЗАМП) македонските медиуми немаат право да емитуваат македонска музика.

Прочитај повеќе

Од сабота стартува забрана во Македонија за Српската музика!

ЗАМП, исто така, потсетува дека од 20 септември стапи со сила забрана за емитување на авторски музички дела по пат радиодифузно емитување од репортоарот на ЗАМП.

Прочитај повеќе

Ристе Ристески кој ги дрмаше темелите на Гранд ја изненади публиката со одлуката пак да се натпреварува!

Публиката е позитивно изненадена, Ристе среќен и поспремен од било кога, а продукцијата задоволна од потенцијалот.

Прочитај повеќе
Scroll To Top