„Фолксваген“ на суд и во Австралија

Тие ја покренаа постапката по повод скандалот со манипулациите на вредноста на издувните гасови..

Австралискиот регулатор покрена судска постапка против германската автомобилска компанија „Фолксваен“ и нејзината подружница „Ауди“.

Тие ја покренаа постапката по повод скандалот со манипулациите на вредноста на издувните гасови.

Австалиската комисија за заштита на конкуренцијата и правата на потрошувачите ACC, тврди дека „Ауди“ инсталирал т.н. „софтвер кој лаже” за помали количини на штетниот азотен оксид во текот на лабораториските тестови. 


Copyright 2017 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.
Scroll To Top