(ФОТОГРАФИИ) Кога океанот е најстрашното место на планетата

Погледнете колку раи има на океанската површина. Страшно изгледа на фотографија, а замислете да се најдете таму....

Никогаш не знаете што може да очекувате и со што можете да се сретнете кога атувањето низ океанот бидејќи во неговите длабочини живеат животни за кои човештвото можеби никогаш не ни слушнало. Уште пострашно би било доколку таквите животни би се нашле на самата негова површина.  Погледнете колку раи има на океанската површина. Инаку рајата е ‘рскавична морска риба со многу зарамнето тело. Таа е роднина на ајкулата. Пекторалните перки на повеќето раи се развиени во широки, рамни и криловидни додатоци, прикачени од двете страни на главата. Животното плива со брановидно поместување на овие крила. Повеќето раи имаат тенки и камшичести опашки.


Copyright 2019 Falanga Сите права се задржани.
Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Falanga.Scroll To Top